Точикон бояд чй кор кунанд?

Мухиддин

Ба хама салом, хамватанон.  Он шароите, ки мо дар Точикистон дорем, дили маро месузонад. Ман худ тахрири бисер иктисодиети давлатхоро омухта ба он хулоса хастам, ки мо точикон аввал тафакури худро ба як равонаи муайян оварда, холати хозираи иктисодиету давлатамонро хуб донем.

Он сохтори давлатие, ки хозир хаст Точикистонро хеч гох ба пеш намебарад. Мо ба кор ба дигар давлатхо меравем, хукумати давлати мо аз дигар давлатхову ташкилотхо карзхои калон гирифта ба манфиати худ хар мекунанд. Пулхои ба Точикистон равон кардаи мо бошад тарики гардонидани карз боз ба берун бароварда мешавад. Ин чархаи гардон хамин хел кор мекунад. Аз ин лихоз мо точикон, то хастем бояд харакат кунем то сохти давлатие ки дорем онро бояд тарики маслихату гуфтугухои оромона дигар кунем.

Гардонидани сиесат ва иктисодиети давлат ба тарафи пешрави дар як рузу як шаб ва хатто як сол намешавад. Бояд одамони баруманд, олимон, амалдорон, сиесатмадорон ба ин кор сахми худро гузоранд. Ва агар хар каси мо сари худро ба яктои зери боми осуда монем ин пешрави дар Точикистон гумон аст. Галчабек рост мегуи, ки мо боят бо рохи демократия равем, лекин хангоми харакат ба ин рох мо зери фишор бояд набошем.

Давлатхое, дар таърих буданд ки бо рохи худ рафта окибат ба максади худ расиданд. Давлати мо мумкин аз як чихат ба Куба монанд мебошад. Барои он ки Куба давлати мустакил буда кушиш карда истодааст, ки иктисодиети худро бардорад. Харчанд ба у ин мушкил аст.  Точикистон ба хеч кас сар хам накунад, чунки мо кудрат дорем давлати худро бардорем. Бояд Рогунро худамон созем. Аз Россия бояд барои чоигиршавии кувахои муссалахи у дар Точикистон ичорапули чун дигар давлатхо гирем. Бо Аврупо ва Амрико нисбати чоигиршавии базахои харбии онхо гуфтугухо сар кунем. Ана аз кучо боз ба бучаи давлат пул меояд.

Чунин намунахоро боз ефтан мумкин. Шумо метавонед бо андешахои ман рози набошед вале фикри худро баен кунед. Бисер мехостам фикри шумо хамватанонро фахмам. Ташаккур. Ха факат бе букаги.

21 Responses

  1. Точикон бояд чи кор кунанд?
    Точикон бояд сарнавишти худро ба даст гиранд ва аз гуломии як оила рахо шаванд!

  2. Далер. Сарнавишти мардуми точик асосан дар дасти худи уст. Масалаи гуломи бошад ин дар дасти дигарон аст. Онхое ки барои мансаб шуда ба хама шартхои гуломдорон рози шуда окибат давлати моро ба ин дарача расонидаанд.

  3. Бе парлумони дакик мардуми ягон чиз кардан намешавад!!! ИН ягона рохи баромадан аз холате ки хозир аст. Парлумон ки мардуми шуд хама равиши давлати ба мардум соф мешавад ва мардум ягчоя рохи хали онро мебинанд.

  4. Шумо дар интихоботи вакилони мардумон иштирок кардаед? Вакил хамон мешавад ки пул дошта бошад. Пас бигуед, ки чи хел парлумон мо интихоб мекунем? Онхо то ба парлумон даромаданашон пул медихад, ана баъд пул чамъ мекунанд. Ба конуну коидахо кор надоранд. Аллбата ман хама вакилонро дар назар надорам, лекин бисьерии онхо дар фикри худ хастанду бас.

  5. Таджики?

    Страну, которую в СНГ не воспринимают как равноправную и свободную. Страну, мнение которого искажают и не воспринимают мировые державы. Страна, в котором живут люди не преодолевщие бедность. Страна, который обеспечивает некоторых стран дешевой рабочей силой. Страна, где народ терпит беззаконие и беспредел, до такой степени, что в Киргизии давно за это уже были изгнаны правители. Страна, где ограниченное количество население упорно трудится и активно старается познать мир и добится хороших жизненых результатов. Страна, где некоторые жители у себя дома ведут себя как порядочные, а зарубежом ведут себя как свиньи и волки. Страна, где чиновники воруют и бюджет страны и гуманитарные помощи предоставленные другими странами. Страна, где большинство население не оптимистичен в своих взглядах на светлое будущее. Страна, которую вспоминают при произношении слово «героин». Страна, где лучшие умы давно покинули ее и скитаются за рубожом. Страна,где водных ресурсов не имеет аналога в регионе.И многое друго. И эту страну называют Таджикистан.

    Почему, мы таджики так живем? Почему, мы не можем объединится для развития государство? Почему, мы терпим беззаконие и беспредел? Как еще нам жить, чтобы страна была сильной и процветающей? Неужели таджикский народ достоин такой бедности и лентяство? Как еще сделать, чтобы чиновники перестали воровать? Как развить демократию и свободную страну? Как еще развивать экономику, чтобы людям стало легче жить? Как сделать еще, чтобы мы могли построить общество, где будущее поколение благодарили нынешнее? Как сделать, чтобы соблюдались права наших граждан во всем мире? Как сделать, чтобы при произношении слово «таджик» к нам относились с уважением, а не как с низшей кастой?

    Как нам еще сделать, чтобы наши рабочие силы за рубежом соблюдали свои права и требовали от других их соблюдения? Как еще объяснить нашему чиновнику, чтобы он работал честно и уважал граждан Таджикистана? Как нам еще сделать, чтобы государство соблюдал, те законы, которых сам и издает?

    Все эти мысли и вопросы приходится на ум, когда видиш и наблюдаеш со стороны. Ведь нас таджиков ни кто не только неподдерживает, но и к нам почти никто с уважением не относится.Все старания наших политиков не дают положительных результатов. У нас вроде бы все хорошо, однако при детальном изучении обнаруживается, что все на самом так плохо, что дальше некуда. Мы не можем прогнозировать светлое будущее своей страны, потому что мы сами в это будущее не верим. Политики видят, что народ до такой степени бедно живет, что у населения нет даже чем прокормиться. А народ все это до такой степени терпит, что от бессилия не может высказать свое возмушение. Страна доведено до массового психоза. Где каждый ребенок уже рождается больным. Правители государство не могут (не желают) справится с минимальными стихийными бедствиями (наводнение в Кулябе). Хотя силы и средств для этого имеется. Во главе местных администрациях находятся не компетентные люди, которые не умеют самостоятельно принимать умные решения. Правительства, которая кроме слов больше ни чем не может похватотся. Работоспособная население страны в основном находится за рубежом. Представители страны, зарубежом не оказывают достойную правовую и моральную поддержку своим гражданам. Эту роль выполняют энтузиасты и добровольцы, которым не оказывают поддержку ни правительство Таджикистана, ни другие.

    Все это заставило меня подумать, а может вообще такой страны нет? Но с большой радостью я понимаю, что я таджик и имею ту страну, которая вот такая и есть. И все это нас таджиков, должно подталкнуть к улучшению уровня жизни путем реализации полученных знаний в самом Таджикистане. Активно участвовать в культурной, социальной,экономической и политической жизни страны. Чтобы наши СМИ обсуждали острые и насущенные вопросы. Чтобы политики понимали, что гуманизм это главное. Чтобы таджики гордо поднимали свое голово и смело шли вперед за светлое и демократическое будущее.

  6. thyujyzfsaCWQERTUYJ

  7. будушая Таджикистан очень беспокоет.Пишете по болше друзья.Почему наш народ так ведёт себя?Ранше таджики былы какие а сейчас…что делат?

  8. Рахмат

  9. я горжусь тем кто я есть на самом деле!!!я Таджик гордый Таджик и я люблю свою родину..Но что поделаешь жит надо,значить работат надо.где?в России ,В нашем государстве нет работы,нет деньги.Даже не сможещь учитться все касается в деньгах.Поэтаму наша молодёж едить в Россию зарабатовать.Наша провительсва уже не начего необрашает внимание все о себе думает,о будушем не кто не думает!Так что я считаю жить легче в России чем в Таджикистане.,

  10. но я уверень что, когда все хорошо будеть!

  11. ээ хамаш нагз мешад бачахо, рафта рафта))

  12. ман мехохам,ки адлу адолат дар точикистонамон чори шавад бештар ба рушди маориф,варзиш эътибори хоса дода шавад.

  13. точикистон кароче зур

  14. фикри ман хамин ки сохаи маорифро бештар мустахакам кунанд. Мактабхоро бештар ба замони хозира мутобик кунанд.Дар мактабхо илмхои дакикро зиётар кунанд

  15. Объем госбюджета РТ
    Написано: Sunday, November 20, 2011 – Комментариев ( 10 ) [ Комментарий ] – 0 trackback(s) [ Trackback ]
    Category: Бизнес

    Объем госбюджета Таджикистана составил более $1,4 млрд.

    Avesta.Tj | 17.11.2011 | Общий объем государственного бюджета Таджикистана за десять месяцев текущего года по оперативным данным министерства финансов республики составил более 6,6 млрд. сомони (более $1,4 млрд.), или 103,1% от уточнённого плана.

    Этот показатель по итогам января-сентября составил более 6 млрд. сомони, или 103,1% от уточненного плана.

    Налоговые поступления за девять месяцев составили более 4,2 млрд. сомони, увеличившись по сравнению с аналогичным периодом 2010 года, на 1,1 млрд. сомони, или на 36,2%.

    Неналоговые поступления в общем объеме доходов составили 6,3% или 382 млн. сомони, что больше по сравнению с аналогичным периодом 2010 года на 162,6 млн. сомони.

    Расходы госбюджета за январь-сентябрь текущего года составили более 5,7 млрд. сомони, что на 1,6 млрд. сомони больше показателя за аналогичный период прошлого года.

  16. Точик ! Мо мардуми гумрох хастем, хар кучое ки хат кашан хамун тараф бояд равона шавем. Мусулмон меноман худро, кучои ту мусалмон аст. Шукронаи парвардигор ки тинчию ором хаст ватан. Эй порахурое ки дар сари вазифа нишастаен 1% фикри халка кунед, гов бори калат калон. Чизе ки нависи фарке надорад бад бадаст Аллох чазотона дихад

  17. ХУДОВАНД ОКИБАТИ ИН ХАМА ПОРАХУРИХОРО БА ХАЙР БИОРАД ДАР ЯГОН ЧО АДЛУ ИНСОФ ДИДА НАМЕШАВАД ОБИ МО АЗ БОЛО ЛОЙ АСТ БАРОИ ТОЗА КАРДАНИ ОН ХАР ЯК НАФАРИ МО БОЯД КУШИШ КУНАД ТО ТОЧИКИСТОН ОБОД ШАВАД

  18. аз чумла аз дастаи ронандахои баднафси харом хатто дар шахр гирд гаштан ба шахс намефорад ба чо маблаги дар конун муаян гашта аз нафси хароми худашон боз илова мекунанд баьд гаиро ки диданд ранги мург лаб зада мегурезанд рости дар мо хукукхо барои камбагалон аст на барои хама ман умед надорам ин хама ба танзими муаян дарояд

  19. точикон ягон кор накунанд ки хамачо чазаир мешад будашба шукр кунанд бас

  20. Салом азизон!
    МАН ХАМ ЯК ТОЧИКДУХТАР ХАСТАМ! ИН ХАМА МАСЪАЛАХОВУ МУШКИЛОТХО АЗ ТАХКИРКУНИХОИ ХУДИ МО ТОЧИКОН БА АМАЛ МЕОЯД! ХАЙР ШУМО ГУЕД,АГАР ЯГОН РАФТОРИ БЕЗЕБ КАРДА МОНЕМ,ЯКИ ДИГАР МЕГУЯД Ё ХУДАМОН МЕГУЕМ,КИ МАГАР БО ИН МАЛОМАТХО ПЕШ МЕРАВЕМ?! ХАЙР ХАМЕША ДУО МЕКУНЕМ,КИ ХУДОВАНДИ БУЗУРГ НИГАХБОНИ МО БОШАД!! БАХШИШ АГАР ЯГОН СУХАНИ ХАТО ГУФТА БОШАМ! ЗИНДА БОШЕД!

  21. хамватанони азиз ман дар шахри Маскав ва Питер бисер духтарони точикеро дидам ки чалаби мекунанд,бо Русхо ва Арманихо мегарданд,хато зани ба шавхара дидам ки бо як Армиян тули як сол панох аз шавхараш зино мекард номаш Рисолат

Javob berish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Изменить )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Изменить )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Изменить )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Изменить )

Connecting to %s

%d bloggers like this: